Jak využít jarní kvítí pro vaši krásu a zdraví?

bylinkové masky

Jaro je doba, kdy mají rostliny největší sílu. Využijte toho k posílení zdraví a krásy. Máme pro vás 3 tipy, jak použít jarní bylinky a květiny. V hlavní roli jsou: Kopřiva, sedmikráska a pampeliška!

Sedmikrásková pleťová maska pro čistší pokožku

Sedmikráska je malá květina, která v sobě skrývá velký potenciál. Obsahuje flavonoidy, silice, hořčiny a minerální látky. Díky tomu se používá při kožních nemocech, zejména pro ozdravení a zklidnění pokožky. Využijte toho a udělejte si ze sedmikrásky vyživující pleťovou masku. Budete potřebovat 2 hrsti kvítků. Rozdrťte je v hmoždíři a smíchejte s 3 lžícemi bílého jogurtu. Můžete přidat ještě lžíci medu. Masku aplikujte na obličej a nechte cca 15 minut působit, poté opláchněte čistou vlažnou vodou. Masku můžete používat každý den.

Kopřivový výluh pro pevné a zářivé vlasy

Další bylinou, kterou najdete téměř všude, je kopřiva. Ve větším množství obsahuje hned několik vitamínů řady B, dále také hořčík, chlorofyl, karotenoidy a flavonidy. Bylina má blahodárný vliv na vlasy a pokožku hlavy. Využívá se hlavně k posílení struktury vlasů, je o ní známo, že zabraňuje vypadávání vlasů. I použití kopřivy je velice jednoduché – stačí natrhat nejlépe mladé kopřivy (cca 20 rostlin) a namočit je na 24 hodin do 2 litrů studené vody. Po vylouhování odstraňte rostliny a vodou omývejte vlasy. Posílí to jejich strukturu, při pravidelném používání budou vlasy krásně lesklé.

Pampeliškový salátek pro posílení!

Pampeliška je královna bylinek, protože obsahuje vysoké množství železa, vápníku, draslíku a také je bohatá na vitamíny a betakaroten. Skvělé na ní je, že se dá zpracovat celá. Pokud si z pampelišky uděláte salát, vlije vám to novou sílu do žil! Natrhejte si mladé pampelišky, kořen důkladně očistěte. Květy, listy i kořen (s ním ale opatrně, je hořký) nakrájejte na malé kousky. Zalijte olivovým olejem, pro chuť můžete přidat jarní bylinky – skvěle se pampeliška doplňuje s pažitkou. Salátek si dopřejte čerstvý, nejlépe na snídani. Výborně se hodí třeba i ke grilovanému masu!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here