Kokosový olej má mnoho blahodárných účinků

kokosovy olej

Kokosový olej byl po dlouhou dobu odsuzovaný. Nyní se vše obrátilo a je opět na výsluní. Má opravdu široké využití a blahodárné účinky na náš organismus, ale i vlasy či pleť.

Kokosový olej má uplatnění nejen v kuchyni

Kokosový olej se používá v teplé i studené kuchyni ve formě panenského, za studena lisovaného oleje je nejlepší. Čím levnější olej je, tím zpravidla díky fermentaci ztrácí na kvalitě. Kokosový olej je velmi užitečný při redukčních dietách. Jeho požíváním klesá chuť k jídlu a zároveň vám dodá energii. Používejte kokosový olej na tělo místo krému. Pokožka bude pružnější a bez vrásek. Lze jej použít i na vlasy, které budou hladké a pružné.

Spálila jste se na sluníčku? Není nic lepšího, než ochladit pokožku kokosovým olejem, který ji dodá také potřebné vitamíny. Pomůže také v boji proti akné a vráskám.

Hubnutí se bez kokosového oleje neobejde

Kokosový olej vám pomůže s redukcí váhy, ale i s celulitidou, dietologové jej doporučují při cukrovce. Kokosový olej se déle tráví a dodává postupně energii. Rovněž je skvělým pro podporu imunity. Každý večer si olejem po vyčištění potřete zuby. Zabraňuje tvorbě zubního kazu a množení bakterií. V trávicí soustavě slouží jako antibiotikum, pomáhá bojovat proti kvasinkám a virům.

Vařte zdravě

Kokosový olej se nepřipaluje, můžete bez obav na něm vařit, smažit, hodí se také do moučníků. Skládá se z 92% nasycených mastných kyselin, které se převážně objevují v živočišných tucích. Má příjemnou chuť a dá se namazat na tousty, přimíchat do cereálií či ovesné kaše, je výborný v pomazánkách, k rýži, kuskusu i do zálivek na salát.

Kokosový olej se dá koupit samostatně, na co jej využijete záleží jen na vás.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

  1. Co to je za bláboly? 😀
    lidovky.cz/zrada-v-kokosovem-oleji-0s2-/dobra-chut.aspx?c=A170824_101931_dobra-chut_ape

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here