Australská psycholožka tvrdí, že úzkost a stres lze přeměnit na vzrušení

alternativní medicína

Máme se tak dobře, až jsme z toho vedle. Úzkost a stres se staly naprosto běžnými záležitostmi a potýká se s nimi kde kdo. Možná se tzv. civilizační nemoci týkají i vás a znepříjemňují vám každodenní život. Jak se s nimi vypořádat? Podle australské specialistky, psycholožky Helen D’Silva, je možné úzkost a stres přeměnit na mnohem příjemnější pocity. Teorii postavila na tvrzení, že si za hektický životní styl a nešvary s ním spojené můžeme sami – a stejně tak se jich můžeme zbavit.

Australská psycholožka patří k renomovaným odborníkům. Mezi její klienty patří zejména úspěšní podnikatelé, vysoce postavení řídící pracovníci a mimo jiné i profesionální sportovci. Tedy lidé, jejichž životní tempo je velmi rychlé a úzkosti či fobie na denním pořádku. Helen D’Silva k léčbě používá speciální psychologické techniky pro zviditelnění schopností a dovedností. Ona sama však termín léčba odmítá – podle ní jde spíše o určitou strategii, jak přistupovat k životu.

Úzkost není slabost!

Možností, jak se zbavit úzkosti, je poměrně dost. V prvé řadě je nezbytné změnit úhel pohledu – přestat ji brát jako stres a vnímat ji jako vzrušení či výzvu k překonání sebe sama. Podle D’Silvy člověk pociťuje úzkost a stres v momentě, kdy dojde k porušení či znehodnocení hodnot, životní filozofie, zásad či etických pravidel.

Nepříjemné stavy byste neměli ignorovat a přecházet. Ať už je vaším problémem sociální fobie nebo úzkost z něčeho úplně jiného, položte si otázku, proč tomu tak je. Najděte skutečné důvody a postavte se k nim čelem. Není to jednoduché a bude vás to stát mnoho úsilí – ale nakonec vše zvládnete překonat.

Jakmile identifikujete spouštěče stresu a úzkostí, bude pro vás jednodušší se s nimi vyrovnat, případně se jim efektivně vyhýbat. A co je naprosto zásadní? Najděte si činnost, která vás baví a naplňuje. Každý den prožívejte radosti a snažte se zmírnit tlak, který na vás klade moderní společnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here