Jak vybrat správného kouče? Pro každého je důležité něco jiného

lidé
Zdroj: Gutesa / Shutterstock.com

Zvažovali jste, že byste oslovili kouče a vyzkoušeli jeho služby? Skvěle, gratulujeme k takovému rozhodnutí. Dobře zvolený kouč vám může pomoci přiblížit se na dosah svým cílům, poznat své vlastní silné a slabé stránky a nezatěžovat se věcmi, které nemůžete změnit. Jak ale vybrat kouče, který vám skutečně pomůže? Existují nějaká kritéria?

Odbornost

V prvé řadě je třeba ověřit si, že váš vybraný kouč má nějaké vzdělání ve svém oboru. Obecně se může jednat o dva typy certifikátů. Buď má Osvědčení od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nebo disponuje Mezinárodním certifikátem ICF – International Coach Federation. Pokud je sám kouč na svých webových stránkách nezmiňuje, požádejte jej, aby vám svou kvalifikaci doložil. Budete mít jistotu, že mluvíte s někým, kdo své práci skutečně rozumí. Vybrat kouče Praha můžete tedy především dle toho, co o něm najdete na jeho oficiálních stránkách a také dle recenzí jeho klientů.

První setkání

Pokud si stále nejste jisti, hodně napoví první setkání. To bývá většinou neplacené a jde spíše o vzájemné seznámí a domluvu na další spolupráci. Nebojte se na všechno vyptat. Důležitý je samozřejmě i váš první dojem a pocity, které při komunikaci s daným člověkem máte. Měl by vám být sympatický a měli byste k němu mít důvěru.

Osobní sympatie

Kouč je profesionál a měl by být schopen vyjít vstříc každému klientovi. Neznamená to však, že si dva lidé vždy stoprocentně sednou. Může jít i jen o to, že máte třeba úplně jiný životní styl a náhled na život a kouč vám prostě nedokáže dobře porozumět. V takovém případě je zcela na místě pohlédnout se po někom jiném. Přihlaste se na koučink Praha a pokud vám to nebude vyhovovat, jednoduše spolupráci ukončíte. Nikdo se na vás nebude zlobit. Vyberte si někoho sympatického a důvěryhodného, ale i někoho s kým se vám prostě „jen“ dobře povídá.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here