Proč používat protein? Není to jen marketing, ale skutečný pomocník v cestě za vaším cílem

jídlo
Zdroj: Alexander Prokopenko / Shutterstock.com

Pokud alespoň trochu sledujete trendy v jídle, určitě už jste zaznamenali, že se hojně doporučuje užívat protein. Proč a k čemu vám pomůže? To se dozvíte na následujících řádcích.

Co je protein?

Proteiny patří k základním stavebním kamenům všech buněk živých organismů. Budují svaly, zajišťují správné fungování imunity a produkují hormony a enzymy, které se starají o klíčové procesy v našem těle. Běžně je přijímáme v potravinách typu:

  • maso
  • vejce
  • mléčné výrobky
  • luštěniny
  • obiloviny

Když bílkoviny nestačí

Jenže ne vždy nám tento příjem stačí – zvlášť pokud hodně sportujeme, nebo chceme budovat svaly. Je tedy určitě dobrý nápad alespoň občas si dopřát proteinový doplněk stravy. Je to také skvělá cesta, jak si nastavit správný a vyvážený jídelníček, který vám pomůže v dosahování vašich cílů. Protein je možné užívat v podstatě kdykoliv během dne. Zvlášť důležitý je ale v tréninkové dny. Skvěle se hodí prakticky do každého jídla, protože jemný bezbarvý prášek se ve všem snadno ztratí.

Rozdíly mezi proteiny

Vybírat můžete z různých druhů dle vašich potřeb a představ. Velmi prospěšný Myprotein BCAA je obohacený o důležité aminokyseliny, které pomáhají tvorbě svalstva a urychlují jeho regeneraci.

Na trhu dnes existuje spousta typů proteinů, což může být občas matoucí. Zásadní je vybírat produkty, které neobsahují různá aditiva a nebezpečné přidané látky. Spoléhejte se tedy především na osvědčené výrobce a značky. Varováním by vám měla být také příliš nízká cena. Zkusit můžete třeba vynikající Scitec Whey Protein Professional. Jde o syrovátkový protein, který se skvěle hodí po náročném tréninku. Doplní chybějící bílkoviny, ale také pomáhá tělo zasytit a rychleji i efektivněji regenerovat.

Pro vegany se zase doporučují veganské proteiny, které postrádají živočišnou složku. Jejich účinky jsou trochu jiné, ale pokud je pro vás důležité vaše přesvědčení, můžete si snadno dopřávat protein i z čistě přírodních složek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here