Kotvičník by měly užívat i ženy. Pomůže ke stabilizaci hormonů

kotvičník
Zdroj: pisitpong2017 / Shutterstock.com

Možná už jste slyšeli o kotvičníku zemním, ale málokdy se píše o tom, jaký vliv má tato rostlina na ženy. Proto se tolik neví, že i na ženské pohlaví může velmi blahodárně a pozitivně působit.

Kotvičník zemní se pyšní krásnými žlutými květy. Má blahodárný efekt na organismus, a proto se využívá především v tradiční čínské a indické medicíně. Tato nenápadná rostlinka obsahuje široké spektrum přírodních látek zvaných fytosteroly. Mezi vůbec nejdůležitější z této skupiny patří protodioscín, který se řadí mezi steroidní saponiny.

Vliv kotvičníku na ženy

Výše zmíněné složky mají velký vliv jak na muže, tak na ženy. Není rozhodně potřeba obávat se nadměrného vlivu testosteronu. Sice je pravda, že kotvičník především stimuluje tvorbu mužského pohlavního hormonu testosteronu, ale rozhodně nevede k nevítanému zmužnění.

U žen dokáže kotvičník stabilizovat hladinu ženských pohlavních hormonů, konkrétně tedy progesteronu a estrogenů, nikoliv testosteronu. Proto pozitivně působí zejména na pohlavní orgány a na ovulaci. Pomáhá ženským hormonům správně fungovat a vytvářet ideální prostředí pro všechny nezbytné procesy menstruačního cyklu.

Ideální zejména při menopauze

Kotvičník by si měly dopřávat zejména ženy v menopauze, protože zmírňuje nepříjemné doprovodné projevy. Především potlačuje úzkost a depresi, ale také ulevuje od návalů horka, snižuje pocit únavy, podporuje sexuální apetit a dokáže také celkově navracet chuť do života a běžných aktivit. Podobnou službu dokáže udělat také neméně oblíbený ostropestřec mariánský.

V jaké formě kotvičník užívat?

Dnes je nabídka skutečně široká. Pořídit můžete pilulky, tobolky, ale třeba také sušenou rostlinu pro přípravu čaje. V podstatě není tolik zásadní, v jaké formě jej zvolíte, ale klíčové je především zvolit vhodnou dávku a dodržovat dávkování pravidelně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here