Jaké preventivní prohlídky jsou důležité pro pevné zdraví mužů?

preventivní prohlídky

Každý z nás by měl chodit pravidelně k lékaři. Jedině díky preventivním prohlídkám se můžeme ušetřit mnoha zdravotních problémů. Muži jsou v tomto ohledu méně pečliví a prohlídkám se většinou vyhýbají. To je velká chyba. Jaké prohlídky by žádný muž neměl podceňovat a jak často byste na ně měli chodit?

Praktický lékař

K obvodnímu lékaři by měl chodit každý bez ohledu na pohlaví a věk jednou za dva roky. Lékař vám udělá kompletní vyšetření zraku, sluchu, metabolismu, krve i moči. S věkem se navíc přidávají další, speciální vyšetření. Během let se proto musíte připravit na následující. Od:

  • 40 let – EKG každé čtyři roky,
  • 45 let – oční vyšetření každé čtyři roky,
  • 50 let – okultní krvácení.

Preventivního vyšetření u praktického lékaře se rozhodně nemusíte obávat. Kromě odběru krve vás nečeká nic bolestivého. Lékař se vás zeptá, co se vás za poslední dva roky změnilo nebo vás trápilo. Zkontroluje očkování, poslechne si plíce i srdce a změří vám tlak. Někteří lékaři se také dívají na kůži, křečové žíly, znaménka apod. Tuto prohlídku nezanedbávejte, protože tak můžete předejít mnoha zdravotním problémům. Lékař totiž může najít i problémy, o kterých sami nevíte.

Zubař

Prevence u zubaře se doporučuje jednou za rok. A jednou za rok byste měli jít na ústní hygienu. Nabídka oblečení pro zdravotní sestry zajistí, že prohlídka nebude tak nepříjemná. Během této prohlídky vás lékař poučí o ústní hygieně, zkontroluje všechny zuby a provede rentgen zubů. A v případě kazů nebo jiných problémů vyřeší akutní problémy.

Urologie

Tohle je pro muže nejméně příjemné, ale velmi důležité vyšetření. Lékaři doporučují prohlídky od 50 let, pokud nemáte do té doby žádné problémy. Stylová zdravotní halena lékaře vás jistě trochu uklidní před prohlídkou prostaty. Není to sice příjemné, ale rozhodně vás to nebude bolet. Také si s vámi promluví a nechá otestovat moč. A to je všechno!

 

Zdroj obrázku: Studio Romantic / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here